Spring til indhold

Om psykoterapi

Traume terapi

Jeg er specialiseret i behandling af stress, angst, depression, misbrug og traumeterapi.

Jeg har en psykodynamisk tilgang i min praksis, fordi væsentlig forskning peger på, at de problemer, som mennesker kæmper med i deres voksenliv, ofte stammer fra barndommen, hvor nogle basale behov i forskellig grad ikke er blevet opfyldt. For nogle har det skabt en overlevelsesmekanisme eller “livsmønster”, der virkede på et tidspunkt, men i større eller mindre grad forhindrer disse mekanismer og mønstre dem nu i at hele, og de kan være svære at bryde.

Når vi står over for disse situationer, kan der være tilfælde, hvor vi i barndommen ikke har lært evnen til at regulere os selv ved at spejle vores forældre.

Nervesystemet

Ved at se åbent og ærligt på din historie, forsøges der at bygge bro mellem det intellektuelle og det følelsesmæssige, og at “koble” nervesystemet og reflekserne sammen med en dybere forståelse af handlemønstre.

For eksempel kan de fleste mennesker identificere deres egne negative mønstre, men at bryde dem og genopbygge nyere og sundere mønstre for at erstatte dem er en anden historie.

Her beskrives lidt om nervesystemets indflydelse på disse symptomer:

https://www.nicabm.com/?s=window+of+tolerance

Addiction

De fleste mennesker har ofte en gentagelse af negative mønstre. 

Om det er i forhold til alkohol, stoffer, sex, arbejde, indkøb, gambling osv. eller til en følelse af afvisning, af ikke at kunne stå op for dig selv, overholde dine egne grænser osv. Du lover dig selv, at denne gang vil det være anderledes, men ender det samme sted igen og igen.

Gennem et dybtgående traumearbejde vil vi arbejde hen imod intuitivt og følelsesmæssigt at kunne lære at skabe nye handlemønstre, der ikke er skadelige og destruktive, men som kan genopbygge tilliden til dine egne evner og genoprette kontakten til den del af dig selv, der er blevet negligeret, eller måske slet ikke er blevet anerkendt fra starten. 

Hvis du vil lære mere om afhængighed og traumeterapi, så klik på nedenstående links for at se mere med den anerkendte læge og traumespecialist Gabor Maté.

“Ønsker du en omsorgsfuld og medmenneskelig terapi, som kan bevidstgøre dig om dine benspænd i livet – og hjælpe dig målrettet videre? Så er Chris manden!
Chris er meget autentisk, knivskarp, yderst empatisk og kompetent – og Chris har de mentale hår på brystet, som gør, at samtaler og terapi med Chris gør hele forskellen for at du får fokus, og kan komme videre.
Jeg kan på det aller varmeste anbefale Chris som psykoterapeut.”

Google review

da_DK